Misa Fruchtkonserven AG
MISA Fruchtkonserven AG

Prümer Straße 51
B-4780 St.Vith

Tel.: +32(0)80 221 375
Fax: +32(0)80 221 376
Email:



misa

Appelmoes

      
Ieder jaar worden ongeveer 800 ton appelen gekocht, tot rauwe moes verwerkt en in 5 L blikken gedaan.
Door deze buitengewone verwerking van goede appelen is een toevoegen van suiker overbodig.  

Verwerking van de appelen:

  1. De appelen worden gewassen en bladen weggehaald.
  2. Door een turbomachine worden de appelen zonder te koken fijngemalen.
  3. Door deze techniek worden de appelen van hun steel, schil, bloem en klokhuis gescheiden.
  4. Door de bijzondere verwerking is het bijvoegen van conserveringsmiddelen enz. overbodig, aangezien de appelmoes geen vitamines verliest en daarom een evenwichtige verhouding van zuur en suiker behoudt.
  5. De appelmoes wordt in seconden op de juiste temperatuur gebracht.
  6. Voordat de appelmoes in bijzondere blikken, die van een laag ceramiek voorzien zijn, gedaan wordt, wordt hij gedurende een paar minuten op de juiste temperatuur verhit en onder vacüum gevuld.
  7. Na het vullen wordt de appelmoes gedurende enkele uren afgekoeld en kan naar de verpakkingsafdeling doorgestuurd worden.

Twee aspecten waarop wij nauwkeurig letten (KWALITEIT):     

  1. De smaak : Onze appelmoes is van bijzondere kwaliteit, bezit een evenwichtige verhouding van zuur en suiker en behoudt zijn goede smaak.
  2. Het aspect : De appelmoes heeft een lichtgele tot wat groene kleur. Door onze bijzondere verwerking van de appelen heeft de appelmoes geen kans bruin te worden omdat onze appelen voorzichtig behandeld worden en vruchten met bruine plekken eruit genomen worden.

Een klant heeft onze appelmoes vergeleken en komt tot de volgende conclusie:

  Misa concurrentie
geur fruitig weinig fruitig
aspect groenachtig tot lichtbruin
bruinachtig
consistentie zacht, niet vloeibaar   
vast
smaak ffruitig naar appelen,lichte fijne stukjes weinig aromatisch,fijne stukjes
stabiliteit bij het bakken goed te snijden,zacht goed te snijden,vast

 








  back to top